Kesäloman 10 suosikkielämystä

Kesäkausi kuumottelee saapumistaan, ja osalla lomaviikot ovat jo alkaneetkin. Onnelliset!

Ansaittujen lomapäivien viettotapoja on yhtä monta kuin niiden viettäjiäkin. Jotkut meistä haluavat vain loikoilla takapihallaan tai rannalla auringonpaisteessa, kun toiset taas vaativat lomapäiviltään uusia kokemuksia ja muistoja, joista otetut kuvat auttavat jaksamaan taas myöhemmin töiden äärellä.

Meidän mielestämme Suomen suvesta saa parhaiten kiinni kesäisten elämysten äärellä. Tähän artikkeliin olemmekin koonneet listan kymmenestä elämyksestä, jotka ovat mielestämme omiaan täydentämään lomapäivien tyhjiksi jääneitä hetkiä. Jätä siis riippumatto hetkeksi rauhaan ja lähde kokeilemaan jotain näistä:

1. Seikkailupuisto Flowpark

8233_photo_r

Flowparkin köysiradoilla pääsee seikkailutunnelmaan Tampereella, Turussa ja Lappeenrannassa. Korkeuksissa köysien varassa roikkuminen saattaa kuulostaa aluksi lapselliselta touhulta, mutta radoilla viihtyvät varmasti varttuneemmatkin läheiset: kyseessä on todellinen koko perheen elämyspäivä.

2. Ralli

765_photo_r

Moottori pauhaa ja muta lentää rallielämyksissä, joiden vauhti vetää vertojaan mille tahansa vauhtikokemukselle. Rallireissuja on tarjolla sekä heille, jotka haluavat itse tarttua rattiin, kuin myös ammattikuskin vieressä pelkääjän paikkaa suosiville läheisille.

3. SUP-lautailu

8808_photo_r

Suppailu on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen suosituimmista kesälajeista, jota voi harrastaa ilman sen kummempaa kokemusta tai pelkoa kovasta vauhdista. Rauhallinen lipuminen laudalla keskellä ulappaa on rentouttava kokemus.

4. Tandemhyppy

996_photo_r

Laskuvarjohyppy kuuluu eittämättä lähes jokaisen hurjapään bucket listille, eikä parempaa ajankohtaa elämykselle liene kuin Suomen kesän värikkäiden iltojen kajaste. Ehdoton jokavuotinen suosikkilahja.

5. Superautot

Ferrari

Lapsuuden unelmia täytetään tänäkin vuonna pääkaupunkiseudulla, kun Ferrarit ja Lamborghinit tarjoavat halukkaille kyytejä pitkin kesää. Suomalainen ajokausi huipentuu syksyllä Ahveniston radalle, missä osallistujat pääsevät tarttumaan itse rattiin ja tuntemaan hevosvoimat oman käden kautta.

6. Flyboard

8861_photo_r

Onko se delfiini vai vesitaso? Flyboardingissa noustaan ilmaan vesiskootterin antaman paineen avustamana, ja taitavimmat lentelijät heittävät voltteja ja sukeltavat pinnan alta ilmaan lentävän kalakukon lailla. Sopii erityisesti näyttävistä tempuista kiinnostuneille kavereille.

7. Kesälomamatka

1987_photo_r

Kesä on parasta aikaa karistella kodin pölyt jaloista ja viettää pari yötä luonnon helmassa, kaukana arkisista murheista. Viikonloppu rauhallisessa maalaisympäristössä on monen suomalaisen suosima lomanviettotapa, eikä näistä elämysmatkoista rento kesä paljoa parane.

8. Ratsastus Islanninhevosella

6128_photo_r

Rauhallista jolkottelua vai hurjaa laukkaa? Nyt pääset kokeilemaan vaikka molempia. Järvenpäästä löytyy Islanninhevostalli, joka on yksi maailman ihailluimmista hevosroduista; osallistujat pääsevät viettämään heppojen kanssa rauhallisia ratsastushetkiä vaihtelevissa maisemissa. Sopii sekä ratsastuksen ammattilaisille että hevosista kiinnostuneille aloittelijoille.

9. Dinner in the Sky

8149_photo_r

Mututuntumatutkimuksemme paljastaa, että ruoka maistuu paremmalta yläilmoissa kauniissa maisemissa. Varsinkin, kun kyseessä on fine dining -elämys ja yläilmat sijaitsevat Helsingin keskustassa valtavien näköalojen äärellä, vain muutamana päivänä koko kesänä. Bon appetit!

10. Purjehdusretki

12746_photo_r

Miltäs kuulostaisi risteily samalla purjelaivalla, jolla Hjallis Harkimo aikoinaan kulki maailman ympäri? S/y Belmont liikahtaa tänä kesänä Helsingin Katajanokasta ja kuljettaa seurueesi Itämeren aalloille kokeneen kipparin opastamana. Veneen ruorissa taitojaan pääsevät testaamaan niin kokeneet kuin keltanokkapurjehtijatkin.

-José, Elämyslahjat